Αντώνης Σπορίδης
(Σύγχρονο)

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Είναι απόφοιτος της Κρατικής Σχολής Ορχηστικής Τέχνης και του Τμήματος Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Διδάσκει στη Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης και σε ερασιτεχνικές σχολές χορού.

Έχει χορέψει σε χορογραφίες των Tono Lachky, Χριστίνα Γουζέλη & Paul Blackman (Juxtapose Dance Co.), Pier Magendie (KammerTanzKoop), Κατερίνα Ανδρέου και το χοροθέατρο «Ακροποδητί» (Αγγελική Σιγούρου).

Περιγραφή μαθήματος

Κίνηση, κατεύθυνση, χώρος και όγκος αποτελούν θεμελιώδεις συχνότητες και διαστάσεις στις οποίες θα προσπαθήσουμε να συντονίσουμε το σώμα. Αφετηρία του μαθήματος είναι η άθληση και ενδυνάμωση του σώματος με κινητικό υλικό που πηγάζει από τις βασικές τεχνικές του σύγχρονου χορού. Σταδιακά μέσα από εξάσκηση θέλουμε να οξύνουμε την κιναισθητική μας αντίληψη σε σημείο που το ίδιο το σώμα να απαντά σε ερωτήματα όπως τα εξής: Πώς μπορούμε να «αρπάξουμε» τον χώρο μέσα στην αίθουσα; Πώς θα γίνουμε «άπληστοι» με τις κατευθύνσεις για να τις προβάλουμε έξω από εμάς; Πώς έπειτα μπορούμε να «παραμορφώσουμε» τα καθαρά σχήματα και τις γραμμές που προκύπτουν;

Σε τελική ανάλυση αυτό που μ’ ενδιαφέρει πιο πολύ μέσα στο μάθημα είναι να ξεπεράσουμε τον φόβο ‘μήπως εκτεθώ’ και με άνεση να μπορούμε να «τσαλακώνουμε» την εικόνα μας, «λύνοντας» το μυαλό μας και την κίνηση.

Αντώνης Σπορίδης

blanc.png

© Dance Cultural Centre 2017, Studio Χορού -  Αθήνα