Χαρά Κότσαλη
(Σύγχρονο)

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1984. Αποφοίτησε από την Ανώτερη Επαγγελματική Σχολή Χορού Ραλλού Μάνου,το Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών και το Επαγγελματικού Τμήματος Drums του Μοdern Music School.

Ως performer έχει συνεργαστεί με τους Αερίτες/Πατρίσια Απέργη, Μέντη Μέγα,Ίρις Καραγιάν,Θωμά Μοσχόπουλο, Άντζελα Μπρούσκου, Αποστολία Παπαδαμάκη, Eamonn Farrell, Χορευτές, Ελληνικό Χορόδραμα κ.α, δίνοντας παραστάσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό ( Φεστιβάλ Καλαμάτας, Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου , Festival Hivernales Avignon, Euro-scene Λειψία,LEV festival Ισπανία,Ibero-American Theatre Festival Κολομβία,Resolutions Dance Festival Λονδίνο ,Aerowaves Spring Forward- Λιουμπλιάνα- Φρανκφούρτη- Δυρράχιο- Τύραννα,Οhrid Summer Festival, Teatri di Vita/ Μπολόνια ,IETM Festival Αθήνας, κ.α. ). Βραβεύτηκε με το Βραβείο Jamila Jerbakova στην Πράγα για την ερμηνεία της στο σόλο Legacy (Ίριδας Καραγιάν).
 Έχει επιμεληθεί την κίνηση θεατρικών παραστάσεων  (Θ. Παπακωνσταντίνου, Ε.Φεζολάρι, Γ. Οικονόμου, Ε.Ευθυμίου, Β. Τρουφάκου, Κοντόπουλου, κ.α.) Έχει εργασθεί ως βοηθός χορογράφου στην οπερέτα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και στην ομάδα χορού Αερίτες 
Διδάσκει χορό και αυτοσχεδιασμό σε σχολές χορού,στούντιο,θεατρικές ομάδες και ειδικά ιδρύματα(γυναικείες φυλακές, σχολείο μεταναστών, κ.α) , ενώ με την ομάδα Αερίτες χορογραφεί και διδάσκει τμήμα χορού με ανθρώπους ηλικίας 65 ετών και άνω( Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών).

Περιγραφή μαθήματος

Στο μάθημα αυτό θα προσπαθήσουμε να καλλιεργήσουμε όλα εκείνα τα στοιχεία που συνθέτουν την κινητική ταυτότητα ενός χορευτή - ερασιτέχνη ή επαγγελματία. Μέσα από ένα ομαδικό ζέσταμα προετοιμάζουμε το σώμα για να κινηθεί χωρίς τραυματισμούς δίνοντας παράλληλα έμφαση στην ενδυνάμωση. Στη συνέχεια, μέσα από ασκήσεις, εξερευνούμε διάφορους τρόπους μετακίνησης στο χώρο, εστιάζοντας στην τεχνική, τους μοχλούς και τη δυναμική της κίνησης. Στο τελευταίο μέρος του μαθήματος δουλεύουμε με μεγαλύτερες κινητικές φράσεις. Ιδιαίτερη προσοχή δίνεται στην καθαρότητα της κίνησης, τη μουσικότητα και το φραζάρισμα. Στόχος είναι να δουλέψουμε με μεγάλες κινητικές ενότητες, εξασκώντας με αυτό τον τρόπο τη σωματική αντοχή.

blanc.png

© Dance Cultural Centre 2017, Studio Χορού -  Αθήνα