Ballet Spring Workshop

DAN.C.CE  APRIL

Ballet Spring Workshop
9 έως 13 Απριλίου/ 10:00-13:00

 Περιγραφή σεμιναρίου

Το σεμινάριο απαρτίζεται από τρία μέρη.
Καθημερινά η μέρα θα ξεκινάει με μάθημα μπαλέτου από τον Jean Lucien Massot. Ένα μάθημα επηρεασμένο από τη Γαλλική Σχολή με στοιχεία Bournonville όπου θα εστιάσει στην καθαρή τεχνική καθώς και στις ιδιαιτερότητες που ζητά η παγκόσμια σκηνή από τους σπουδαστές και τους χορευτές του σήμερα. Το 2ο μέρος συνεχίζεται με μάθημα Pointes από την Έμυ Κορφιά και θα ολοκληρώνεται με ρεπερτόριο και Pas de Duex που θα δίνεται μαζί και από τους δύο δασκάλους.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε μαθητές αλλά και νέους επαγγελματίες χορευτές και χορεύτριες που επιθυμούν να εμβαθύνουν σε ένα ευρύτερο πλαίσιο της τεχνικής αλλά και ερμηνείας του κλασικού μπαλέτου.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να στείλουν βιογραφικό σημείωμα καθώς και δύο (2) φωτογραφίες στο μέιλ: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

BIOs
 Ο Jean-Lucien Massot γεννήθηκε στη Γαλλία και σπούδασε στο Conservatoire της Αβινιόν. Από 17 χρονών χόρευε στη Deutsche Opera του Βερολίνου και από το 1994 έως το 2012 υπήρξε πρώτος χορευτής στο Βασιλικό Μπαλέτο τα Δανίας στην Κοπεγχάγη. Έχει χορέψει ως guest με το Australian Ballet και το Royal Swedish Ballet και έχει πάρει μέρος σε γκαλά σε όλη την Ευρώπη , τη Νότια και Βόρεια Αμερική, την Ιαπωνία , την Κίνα και τον Καναδά. Συνεργάστηκε και χόρεψε έργα των σημαντικότερων χορογράφων της εποχής μας όπως P. Schaufuss, M. Gielgud, P. Martins, M. Béjart, R. Petit, J. Kylian, N. Hübbe, Sir K. MacMillan, J. Eliasen, Sidi Larbi Cherkaoui,S. Farrell, C. Bruce, K. Armitage, A. Ratmansky, C. Wheeldon κλπ. Χόρεψε σχεδόν όλους τους πρωταγωνιστικούς ρόλους του κλασικού και του νεοκλασικού ρεπερτορίου (Onegin from John Cranko, Basil in Don Quichotte from R. Nureyev, Prince Siegfried in Swan-Lake from P. Martin, Flower Festival, The Senor in La Ventana from A. Bournonville, Lescault in Manon from Sir K. MacMillan, Prince in Nutcracker from P. Schaufuss et G. Balanchine, Ali in The Corsaire from Petipa, Mercutio in Romeo and Juliet, Who Care, In the Middle Somewhat Elevated from W. Forsythe, Petite Mort from J. Kylián και πολλά άλλα).
Από το 2012 έως το 2021 ήταν Ballet Master και Coach στους πρώτους χορευτές και Soloist του Βασιλικού Μπαλέτου της Δανίας. Έχει διδάξει για 4 χρόνια στο Royal Danish School και σαν Guest Teacher στα Finnish National Ballet, Company Wayne McGregor (Αγγλία), Danish Dance Theater και Cross Connection Ballet (Δανία), Conservatoire National de Danse of Avignon (Γαλλία), Ballet Academy of Sendai (Ιαπωνία), Επ. Σχολή Χορού Νίκη Κονταξάκη (Ελλάδα), Dance National Conservatory (Τσεχία) και σε πολλά άλλα θέατρα, σχολές και ομάδες. Έχει χριστεί Ιππότης από τη Βασίλισσα της Δανίας το 2011 και το 2000 τιμήθηκε με μετάλλιο της πόλης της Αβινιόν.

 Η Έμυ Κορφιά γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε στην Κρατική Σχολή Χορού και στη Κρατική Ακαδημία Χορού της Βουδαπέστης, από όπου και αποφοίτησε και αμέσως μετά χόρεψε με το Μπαλέτο του Εθνικού Θεάτρου της Ουγγαρίας στο Pecs και σύντομα έγινε πρώτη χορεύτρια. Στην Ελλάδα έχει ιδρύσει την ομάδα σύγχρονου χορού Χ-Artκαι χόρεψε για το Εθνικό Θέατρο, την Εθνική Λυρική Σκηνή, το Χοροθέατρο Ναυσικά, το Αέναο χοροθέατρο κλπ . Από το 1996 διδάσκει μπαλέτο για επαγγελματίες και δίνει σεμινάρια σε ομάδες και σχολές της Ελλάδας και του εξωτερικού όπως τους Diversions, DV8 , το Κέντρο Χορού της Λεμεσού , Danish Dance Theater, Δημοτική Σχολή Χορού Καλαμάτας κ.ά. Δίδαξε για 16 χρόνια στην Ανώτερη Σχολή Χορού Νίκη Κονταξάκη και σήμερα διδάσκει στην Κρατική Σχολή Χορού στην Ανώτερη Ιδιωτική Σχολή Χορού ΑΚΤΙΝΑ και στο DANCCE από την ίδρυσή του έως σήμερα.

Πληροφορίες:

Ημερομηνίες διεξαγωγής σεμιναρίου: Κυριακή των Βαΐων 09/04 έως Μ. Πέμπτη 13/04
Ώρες: 10:00-13:00
Τιμή σεμιναρίου: Early Birds (έως 31/Μαρτίου)- 250€. Από 1η Απριλίου- 300€
Η κράτηση θέσεων επιβεβαιώνεται με προκαταβολή 100€.
Τηλέφωνο επικοινωνίας:210-5230582
Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να στείλουν βιογραφικό σημείωμα καθώς και δύο (2) φωτογραφίες μπαλέτου στο μέιλ: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Στις τιμές δεν συμπεριλαμβάνεται ο ΦΠΑ (13%)

DANCE CULTURAL CENTRE
Studio Χορού
Πειραιώς 76, Κεραμεικός, Αθήνα
Τ. 210 523 0582

© DAN.C.CE

Powered by Advalue